Home
Belangrijke cookie melding

Het werk op zorgboerderij de Golden Raand draait om het verzorgen van planten, dieren en mensen. Maar het gaat ook om zelfontplooiing, leren en ontwikkeling. Zoals op elke boerderij zijn we hier altijd bezig, in alle seizoenen, in weer en wind. Werken in de buitenlucht geeft rust én energie. Juist mensen die wat meer zorg en aandacht nodig hebben, ervaren de Golden Raand als een unieke plek waar ze zich thuis kunnen voelen. Er is aandacht voor hun persoon en waardering voor de bijdrage die ze leveren aan het boerenbedrijf.

In 2002 hebben Bas Hofman en Greet Cazemier het melkveebedrijf omgevormd tot een zorgboerderij, waar momenteel zo’n 70 mensen een zinvolle dagbesteding vinden op de verschillende locaties. Kenmerkend is de veelheid aan activiteiten. Daardoor is er altijd een taak of een cursus te vinden die precies bij iemand past. Op de hoofdlocatie de Golden Raand in Noordwolde (Gn) staat de stal met 70 melkkoeien en een grote kas en groentetuin. Daarnaast is er de locatie de Oude Nadorst in Groningen met een houtwerkplaats en kleine dieren.
In 2015 opende De Koffieleut haar deuren. Een koffie- en theeschenkerij annex cadeautjeswinkel in Bedum. Sinds 2015 werkt de Golden Raand ook samen met Kinderboerderij De beestenborg in Groningen en Buitenplaats Reitdiep in Groningen; een samenwerking met Het Groninger Landschap. Bij de supermarkt Plus in Bedum kunnen mensen terecht voor specifieke arbeidstrainingen.

 

HBD004
HB003
BW005
KL003