Dagbesteding
Belangrijke cookie melding
De Golden Raand biedt dagbesteding en individuele begeleiding thuis.

Op het melkveebedrijf de Golden Raand is veel werk te doen: het verzorgen van de dieren en de planten, het schoonmaken van de stallen en werkruimtes, het opruimen en onderhouden van gereedschappen en machines. Ook de tuin en de kas vragen regelmatig onderhoud: bewateren, onkruid wieden, verpotten en oogsten. De werknemers van de Golden Raand draaien naar eigen vermogen in de activiteiten mee. Op de Oude Nadorst liggen de dagbestedingactiviteiten meer op het vlak van houtbewerking en het verzorgen van de dieren.

Op beide locaties is er veel aandacht voor creatieve activiteiten. We breien, haken en vervilten de mooiste dingen en bedenken elke keer wel weer iets nieuws en passends bij de tijd van het jaar. De werknemers denken hierin actief mee. Ook de keuken biedt veel mogelijkheden tot creatief bezig zijn. We maken sappen, jam en verwerken stoofperen, appels en ander fruit.

Als het gaat om dagbesteding gaan we uit van de interesses en capaciteiten van de werknemers. Mensen die doen wat ze leuk vinden worden daar ook goed in en dat geeft vertrouwen. Elke dag maken we een werkbriefje, bespreken de voortgang en sturen bij waar dat nodig is. We blijven proberen om werknemers nieuwe uitdagingen aan te gaan, maar passen het werktempo gemakkelijk aan.

Individuele begeleiding
De Golden Raand biedt mensen ook hulp en ondersteuning thuis.
HB001
KM005
HBD001