IJsboerderij
Belangrijke cookie melding
Op onze boerderij De Golden Raand maken we van de melk van onze eigen weidekoeien in een professionele ijsmakerij heerlijk schepijs. Ambachtelijk gemaakt en dat proef je! Onze koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten in de wei. Dat maakt het ijs uniek in zijn soort. Want wist u dat slechts 7% van het ijs in Nederland gemaakt wordt van weidemelk? Voor ons betekent het een manier van produceren waarin diervriendelijkheid en duurzaamheid centraal staan.

Ons ijs wordt ambachtelijk gemaakt in de professionele ijsmakerij op de boederij die aan alle kwaliteits- en hygiene-eisen voldoet. De melk van onze weidekoeen wordt gepasteuriseerd en vervolgens met de ijsmachine en handmatig verwerkt tot ijs. 

We maken wel 20 verschillende soorten ijs, zoals malaga (boerenjongens), yoghurt-amarena, vanille, chocolade, mango, citroen, limoncello, kwark-arancia, hazelnoot, cookies, caramel, amandel, stroopwafel, limoen, speculaas, aardbei, sinaasappel, stracciatella, cheesecake en after-eight. We serveren ons heerlijke ijs in hoorntjes met 1 of meerdere bolletjes, maar we maken ook coupes met verse aardbeien, smarties, marshmellows, slagroom en sauzen. We verkopen het ijs ook in literbakken. Daarnaast zijn er gelegenheids-ijstaarten: voor verjaardagen, pasen, kerst of sinterklaas. Op onze facebook pagina presenteren we de laatste feestelijke creaties.

Gezellig
Op IJs- en zorgboerderij de Golden Raand kun je terecht voor een lekker schepijsje maar ook voor een kijkje op de boerderij, de dieren, de boerderijwinkel en het terras met de speeltoestellen. Dit alles maakt het eten van een ijsje tot een gezellig rustmoment waarbij desgewenst ook een kopje koffie, thee of fris kan worden geschonken. De hulpboeren van de Golden Raand hebben een belangrijke rol in het maken, scheppen, serveren en verkopen van het ijs.

Daarnaast bieden wij diverse arrangementen voor groepen. Ontvangst op de boerderij met een presentatie en rondleiding behoort tot de mogelijkheden. Wij kunnen ook bij u op locatie komen met onze ijsbakfiets. Wij scheppen ijs op trouwerijen, feesten en partijen, maar ook op markten en braderieën. Daarnaast leveren wij aan horecagelegenheden en ijssalons. Belangstelling? Neem gerust contact met ons op.

Openingstijden
De IJsboerderij is van maart tot oktober iedere dag geopend van 10 tot 17 uur. Van november tot februari is de boerderij iedere werkdag geopend en op afspraak in het weekend. Voor een ijsje van ons kunt u ook terecht bij De Koffieleut aan de Grotestraat 15A in Bedum. Ook hier worden de literbakjes en ijstaarten verkocht.

Voor meer informatie over een bezoek, rondleiding of een arrangement kunt u contact opnemen met:
Bas Hofman
  06-20 63 48 03


Of u kunt ons via de contactpagina een email sturen.
IJ005
IJ003
IJ001