Wie zijn wij
Belangrijke cookie melding
Bas Hofman en Greet Cazemier
Wij zijn Bas Hofman en Greet Cazemier. Bas is in 1986 begonnen met een melkveebedrijf in Noordwolde. Greet werkte tot 2002 als psychiatrisch verpleegkundige bij Lentis. 

"Toen wij hier samen met de Golden Raand begonnen, hadden wij al snel het gevoel dat we op een unieke plek werkten," vertelt Greet, "en dat wilden wij delen met anderen. Vanuit onze professionele achtergrond en interesses (Bas als boer en ik als psychiatrisch verpleegkundige) besloten wij om verstandelijk gehandicapten en mensen met een psychiatrisch probleem een plek te bieden op ons bedrijf. Zij kunnen meewerken en meegenieten op ons bedrijf en wij bieden zorg op maat waar dat nodig is. Wij hebben zelf de afgelopen jaren ook veel opgestoken van onze medewerkers: we hebben leren denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Daarnaast hebben we ook erg veel plezier met elkaar!"

Team
Op de verschillende locaties van de Golden Raand werken wij met 14 gekwalificeerde begeleiders, een administratief medewerker, stagiaires van de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) of Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en enthousiaste vrijwilligers.

Clienten
In principe kunnen alle mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking bij ons terecht. Ook jongeren en kinderen zijn welkom. Centraal in het aannamebeleid staat het gevoel van veiligheid van de groep al aanwezige cli├źnten. Nieuwe medewerkers moeten passen binnen de groep waar saamhorigheid en gezelligheid kernwaarden zijn. Mensen met gedragsproblemen zullen minder snel een plek bij ons vinden.
BG001
BG002